newzal sm

b1Състезателите на СК „Бадминтон“-Стара Загора извоюваха в неделя и понеделник сребърни и бронзови медали в столичната зала „София“. Там се проведе Държавното отборно  първенство за мъже и жени. По регламент във всеки мач на топ отборите в българския бадминтон се играха по 7 срещи: 3 единични, 2  двойки, 1 между юноши (девойки) до 17 г., 1 между юноши (девойки) до 15 години. Включването на юношите и девойките в сблъсъка на мъжете и жените е с цел обиграване на младите таланти в условията на по-напрегнати схватки.

Във финалната четворка при жените старозагорки победиха с 5:2 Университетски спортен клуб-София и Хасково с 4:3. Загубата от „Старс“-София с 3:4, макар и след много оспорвани срещи, им отреди сребърните медали. В старозагорския отбор бяха Мила Иванова, Анна-Мария Цанева, Виктория Желева, Паола Кирова (17), Мария Делчева (15), Катерина Златева (15).

Във финалната четворка при мъжете старозагорския отбор победи Русе със 7:0, загуби от ВИАС с 2:5 и от Хасково с 3:4. Така среброто отиде при хасковлии, а за старозагорци остана бронзът. В тима на СК „Бадминтон“-Стара Загора играха Филип Шишов, Владимир Шишков, Ангел Димов, Денис Маринов (17), Жан Димитров (15). Само за двойковите срещи помогнаха Пламен Михалев и играещият треньор Тихомир Киров.

Главен съдия на турнира беше Слънчезар Цанков, изп. директор на СК „Бадминтон“-Стара Загора.

От петък до неделя в Стара Загора ще се проведе квалификация за определянe на националния отбор на България, който ще представя страната на Балканиадата за състезатели до 13 годишна възраст.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови