newzal sm

nice-23Старозагорци се развихриха в жътвата на медалите от първите Европейски игри за ветерани  в Ница, Франция. След сребърния медал на Тихомир Киров, играещия треньор на СК „Бадминтон“-Стара Загора, в състезанието единично във възрастова група 35+, той се окичи и със злато при двойките в тандем с Пламен Михалев. На финала те победиха братята от Австрия – Армин и Петер Креулитш. В тяхната възрастова група (35+) бронзовите медали останаха за друга българска двойка – Митко Чавдаров/Момчил Вълов.

nica-41-szПри двойки мъже 50+ до финала пробиха Христо Михалев/Петър Гицов. Те мериха сили с много силната двойка на Русия – Виталий Ушкин/Евгени Полудин, и взеха сребърните медали, съобщи Слънчезар Цанков, изп. директор на СК „Бадминтон“-Стара Загора.

badminton-nica-02-41-15Затова пък Христо Михалев е радостен с пълен комплект медали. В сингъла той има бронз, а при смесените двойки (60+) извоюва златото с партньорка Вивиен ван Дорстен от Нова Зеландия.

Много силно се представи в Европейските игри и талантливата лекоатлетка Красимира Чахова. Елегантната и упорита бегачка от града на липите е с два златни медала – на 400 м с препятствия и 2000 м стипълчейз. Допълва успеха й среброто в бягането на 800 метра.

В перлата на френската Ривиера старозагорските спортисти за пореден път доказаха: за талантливия и работливия няма възраст на успеха. На можещия и упорития всички възрасти са покорни. Стига да обичаш това, което правиш.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови