newzal sm

sm-otbori-sz-02Бадминтонистите на СК „Бадминтон“-Стара Загора без загубена среща станаха шампиони в Държавното първенство за мъже и жени, смесени отбори. Честито! Турнирът е известен още и като Купа България. Той се проведе на 21 и 22 ноември в Панагюрище.

Участваха 12 отбора, разделени в 4 групи по три. В своята група старозагорци отнесоха с по 7:0 домакините и Разград. Във финалната четворка силният отбор на СК „Бадминтон“-Стара Загора отново бе безапелационен: 6:1 срещу Русе, 5:2 срещу НСА, 5:2 срещу Пазарджик! Ето и пълният състав на победителите: Тихомир Киров, Денис Маринов, Ангел Димов, Пламен Михалев, Виктория Желева, Анна-Мария Цанева, Мила Иванова, Мария Делчева.

С победата в Купа България старозагорци извоюваха правото да участват догодина в европейското клубно първенство по бадминтон – КЕШ. Последното им участие в това престижно първенство беше през 2014 г. в Тур, Франция, припомни изп. директор на СК „Бадминтон“-Стара Загора Слънчезар Цанков.

На 27, 28 и 29 ноември Стара Загора ще бъде домакин на Държавното първенство за ветерани. Състезанието ще се проведе в зала „Берое“ (БСФС).

Добавете коментар


Защитен код
Обнови