newzal sm

badminton-balkaniada u13От 14 до 16 октомври 2016 г. в Първомай се проведе Балканското първенство по бадминтон за момчета и момичета до 13 години. В състезанието взеха участие отборите на Гърция, Румъния, Сърбия, Турция и два състава от България, разделени в две групи.

По регламент във всеки отборен мач се играят пет срещи: 1 единично момчета, 1 единично момичета, 1 двойки момчета, 1 двойки момичета и 1 смесени двойки. Един състезател не може да участва в повече от две срещи в един мач. Ако единият от отборите постигне в мача 3 победи, той може да приключи и без да се изиграят всички срещи.

Отборът на България 1 победи Гърция и Румъния с убедителното 4:1  На полуфинала домакините се наложиха над Сърбия с 3:2, а на финала отстъпиха на Турция с 3:1.

Повече за първенството вижте тук

7 състезатели от СК „Бадминтон“-Стара Загора намериха място в двата отбора на България: Стилян Касабов, Георги Киров, Явор Христов, Денислав Иванов, Георги и Цвети Катерови, Мирослава Пейкова. Треньори на отборите бяха Тихомир Киров (Стара Загора) и Илиян Кръстев (Първомай).


Добавете коментар


Защитен код
Обнови