newzal sm

badminton-01-45-16На 29-30 октомври 2016 г. в Хасково се проведе Държавното отборно първенство по бадминтон за юноши и девойки до 15 години. При девойките се състезаваха 14 отбора, разделени в четири групи. Старозагорки победиха  в своята съставите на НСА-София с 5:0, Панагюрище с 5:0 и Пазарджик с 4:1. На полуфинала отстраниха девойките на Русе с 3:0. На финала загубиха от домакините от Хасково с 0:3. При юношите участваха 12 отбора, разделени в четири групи. Старозагорци се наложиха убедително над съставите от Сандански и Велико Търново с по 5:0. На полуфинала победиха отбора на Русе с 3:0. Драматично загубиха на финала от юношите на Хасково с 2:3.
Така и двата състава на СК „Бадминтон“-Стара Загора завоюваха сребърните отличия и вицешампионските купи. Треньорите Тихомир Киров и Нанко Чорчопов заложиха при девойките на следните състезателки: Ира Спиридонова,  Петя Касабова,  Виктория Ганчева и Филиз Мурад. При юношите техният избор беше: Димитър Ненчев, Станислав Зланков, Георги Димов и Ангел Минчев.

По същото време  в Гърция се проведе Балканското първенство за юноши и девойки до 19 години. В състава на българския национален отбор бе включена състезателката на СК „Бадминтон“-Стара Загора Мария Делчева. Нашите победиха отборите на Румъния с 5:0, Сърбия с 3:2 и Гърция с 4:1.  На финала загубиха от Турция с 3:0. По този начин българите спечелиха сребърните медали и второто място в отборната надпревара.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови