newzal sm

Vladimir-ShishkovУтре (13 август) в 11 ч. бадминтонистът Владимир Шишков излита от София за Китай, заедно с други български олимпийци до 19 години. Те ще участват във Вторите младежки олимпийски игри в Нанджин. Освен състезателят на СК „Бадминтон“-Стара Загора, в олимпийската бадминтон група са състезателката на „Приста“-Русе Мария Мицова и държавният треньор Ясен Борисов.

На 15 август ще бъде теглен жребият за изграждане на схемите на сингъл и смесени двойки. Любопитно е, че на Първите олимпийски игри в Сингапур през 2010 г. състезанията по бадминтон бяха само на единично, припомни изп. директор на СК „Бадминтон“-Стара Загора Слънчезар Цанков. В Нанджин 2014 дебютират и смесените двойки. Партньорите в тях са определени с жребий на 11 август. Владимир ще играе с германката Хейм.

Шишков в момента кара едва 18-ата си година. Той е една от най-големите надежди в развитието на българския бадминтон през последните десетилетия. През следващата учебна година ще бъде единадесетокласник в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в града на липите.

Успех на олимпийските кортове в далечен Китай, Влади!

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови