newzal sm

plamen tihomir 2018Златен медал спечелиха възпитаниците на старозагорския СК „Бадминтон – Стара Загора“ Пламен Михалев и Тихомир Киров при участието си в Европейския шампионат по бадминтон за ветерани в Испания. Те бяха над всички на двойки мъже във вързаст над 40 години. „В много оспорван финал Тихомир и Пламен побеждават съперниците си от Швейцария и Дания с 23:21 и 21:19“, разказа Нанко Чорчопов, треньор в старозагорския клуб. Той благодари за подкрепата и на Митко Чавдаров, участвал на смесени двойки и консултирал двамата шампиони.

Тук можете да гледате победата им във финалната среща.

В края на миналата седмица СК „Бадминтон - Стара Загора“ бе домакин на турнир от поредицата „Млади талант“ за възрасти до 11 и до 13 години. При 11 годишните Алтея Стоева и Теодор Митев станаха първи на смесени двойки, а Боян Боев втори в индвидуалното класиране. До 13 години Георги и Цвети Катерови станаха първи на смесени двойки. Георги спечели първото място и в индивидуалната надпревара. Освен тях с медали се окичиха още Денислав Иванов, Дарина Захариева, Стела Стайкова, Александър Нейчев, Християн Лийстран, Росен Петков и Денислав Ангелов.

В края на тази седмица старозагорският клуб ще бъде домакин на ново важно състезание. То ще бъде квалификация за националния отбор за деца до 13 години, който пък ще се готви за Балканиада. От СК „Бадминтон - Стара Загора“ ще участват осем състезатели.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови