newzal sm

Teodor Mitev 01 25 19Състезателят на СК „Бадминтон“-Стара Загора Теодор Митев спечели златен медалTeodor Mitev Rupcov 2019 на открития шампионат на Сърбия (Serbian U17 & Youth International - NOVI SAD 2019) в единичната надпревара. На двойки той остана със сребро, след съвместна игра с Георги Рупцов от Първомай. "Състезанието е традиционно силно, тази година в него участваха 370 състезатели от 26 държави. Досега нашият клуб е печелил медали, но никога златни", сподели за НБП неговият треньор Тихомир Киров.
"Теодор е едно от талантливите деца на СК „Бадминтон, на 10 години е, но участва както в своята възрастова група, така и при по-големите – 13-годишните. Преди месец на републиканското първенство взе два златни медала – на двойки и на смесени двойки. На сингъл имаше много тежък мач, който не успя да вземе, но ако беше спечелил, може би пак щеше да стане шампион. Позволяваме му да играе с големите, понеже много бързо напредва."
Наставникът разказва, че Теодор стъпил за първи път в залата преди около 4 години. Баща му го довел. Детето много бързо се запалило по спорта.
"Невероятно хлапе е", казва Киров, "не съм срещал друго като него – като му кажа, че трябва в 8 ч. да е готов за състезание, което започва в 9 ч., той още в 6 ч. е готов – стегнат, приготвен, чака. Надяваме се да продължи и занапред да е така. Освен това е и добър ученик, справя се и с уроците, радва родителите си, макар и да им създава допълнителен ангажимент с ходенето и връщането от училище, понеже е на целодневно обучение. Сега Теодор заминава за Румъния, където ще участва в подобен на сръбския турнир, заедно със съотборничката си Алтея Стоева, която ще играе във възрастта под 11 години."

До 31 юли всички деца са добре дошли в залата на СК „Бадминтон“-Стара Загора, заниманията са с треньор

От 17 юни залата на СК „Бадминтон“ е отворена за свободни посещения на деца. Всеки вторник и четвъртък, от 11 до 12 часа, всички желаещи малчугани са добре дошли да се запознаят със спорта бадминтон и да поиграят. Клубът осигурява ракети, перца, всичко необходимо, нужно е да носят единствено чисти маратонки за да са част от заниманията, които се провеждат под ръководството на треньор. Те ще продължат до 31 юли. Заниманията са част от лятната програма на Община Стара Загора, която за поредна година осигурява на деца и ученици възможности за полезно и приятно свободно време чрез безплатни прояви през ваканцията.
През август тук, в залата на СК „Бадминтон“, ще се проведат квалификации за Европейско първенство, пак през август ветераните от клуба Тихомир Киров и Пламен Михалев ще участват на Световното първенство, което ще се състои в Полша.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови