newzal sm

badminton 280x229Нови 8 медала спечелиха спортисти от Стара Загора в IV Европейски мастърс игри. Състезанието започна на 26 юли 2019 год. и приключи късно снощи с пищна церемония. Форумът тази година събра над 10 000 спортисти от 60 държави, в 32 вида спорт и 3 параолимпийски. Тук бяха състезатели и от Индия, Южна Африка, Индонезия, Австралия, ОАЕ, Саудитска Арабия, Япония, Аржентина, Китай, Бразилия, Сингапур, Мексико, Канада, САЩ, Малайзия и Монголия, което превърна надпреварата в олимпийска.
След двата сребърни медала със старозагорски адрес – на зам.-кмета Красимира Чахова в дисциплината 2000 м стийпълчейз, и на Николай Трънков в бягането на 800 м, очаквани медали дойдоха и от представителите на СК „Бадминтон“ – Стара Загора Христо Михалев, Митко Чавдаров и Нася Иванова.
"Въпреки сериозните сътресения в състава, които се получиха в последния момент (отпадането от участие на Тодор Табаков и Галина Митева) и присъствието на световни сили в нашия спорт, се представихме много добре, взехме общо 8 медала", коментира Христо Михалев.
Той отличи играта на Митко Чавдаров, който завоюва 4 медала: два златни – на двойки мъже и на отборно във възрастта си 40+, един сребърен – на отборно в 35+, и един бронзов – на смесени двойки. Самият Михалев е с два медала: бронзов на сингъл в своята възраст 65+, и сребърен в отборната надпревара във възраст 40+. Нася Иванова е бронзова медалистка на смесени двойки и сребърна на отборно 40+.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови