newzal sm

sestri Zecheri"Линда Зечири: Мечтая за четвъртфинал на Игрите в Токио."
В края на седмицата една от най-добрите ни състезателки по бадминтон в игрите по единично Линда Зечири ще участва в международен турнир в Гърция /Hellas Open 2019/. Състезанието е част от подготовката й за предстоящото от 19 до 25 август в  Базел световно първенство.

„Подготовката преминава засега доста успешно. Тренираме всеки ден усърдно и програмата е доста натоварена. Тренировките са много интензивни, по два пъти на ден, даже има и дни с трираразови тренировки. Уморени сме, но когато преследваш цел като световно първенство, това оправдава цялата умора“, сподели специално за предаването „Спорт и музика“ Линда Зечири.

„След турнира в Гърция имаме една седмица за презареждане на батериите и заминаваме за световното първенство в Базел. След неговия край започва една поредица от турнири, които носят точки за олимпийската ранглиста. Периодът на квалификация за Олимпиадата при нас е от 1 май 2019 година до 1 май 2020. В този период даден спортист трябва да събере максимален брой точки. Независимо от броя на турнирите  в който е участвал даден състезател, се взимат резултатите от 10-те най-добри състезания. В момента съм на 63-то място в световната ранглиста, което ме поставя на 24-та или 25-та позиция за Игрите от 40 участнички. Ще се боря като миналия път за поставяне, което ще е трудно, но не невъзможно. Първите 13 са поставени в групите за Токио. За мен това е интересно предизвикателство и за това ми цел“, разясни 9-ата от Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

„Най-големият момент в моята кариера е излизането ми от групите на игрите в Бразилия и впоследствие станах 9-а. Сега мечтая за четвъртфинал на Олимпиадата в Токио – цел, която е съвсем постижима. А,… и още един медал от европейско би било прекрасно да спечеля“, завърши Линда Зечири.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови