newzal sm

Състезанията се очаква да започнат през септември

badminton 21 20Чакахме тази заповед. Това сподели Нанко Чорчопов, треньор в СК „Бадминтон-Стара Загора“, веднага щом стана факт заповедта на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, която разреши на колективните спортове да се върнат в залите.

От вторник, 26 май 2020 год., възобновяваме тренировките с деца, по график. Нагаждаме се в движение, допълни Чорчопов.  Шестимата национални състезатели по бадминтон на страната, които се готвят за олимпиадата догодина, подновиха тренировъчния си процес във Варна, от 18 май. Сред националите е състезателката на старозагорския клуб Линда Зечири, останалите са сестри Стоеви, Мария Мицова, Димитър Янакиев и Даниел Николов.
Относно провеждането на състезания, нещата при нас стоят както и със спектаклите на операта, обяснява Чорчопов. На открито не може да има състезания, все още нямаме никакво право да провеждаме състезания заради забраната за събирането на хора на едно място. Нашите състезания може би ще започнат на 1 септември, ако всичко е нормално. Задължително ще се изиграят всички състезания, досега се е състояло единствено Държавното първенство за мъже и жени, през януари. Остават още надпреварите за възрасти 11 години, 13 години, 15- и 17-годишни. Това са още 5 възрасти, детски и юношески, индивидуална надпревара, освен това предстоят и 7 отборни състезания. Международните състезания по бадминтон са отменени в цял свят, последният игран голям шампионат бе на Англия, в края на март, когато всички бяха под карантина, но участниците се оказаха потърпевши, споделя Нанко Чорчопов. Ние не сме спирали да тренираме, ежедневно нашите състезатели провеждаха тренировки онлайн, разказва за времето под карантина той . Освен това, откакто започна допускът на открито, ползваме откритите кортове на Аязмото, основно за двигателна активност. В рамките на допустимото не сме спирали, казва бадминтонистът, и допълва – това се отнася за всички възрасти. Малките ни състезатели се водят от родителите им, повечето от които също са увлечени от нашата игра.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови