newzal sm

Alteq TeoСлед Европейското първенство по бадминтон:

Двама състезатели от СК Бадминтон - Стара Загора представиха България на  Европейското първенство по бадминтон в Испания. В Националния отбор на страната ни в категорията "младежи до 15 години",  са включени Алтея Стоева и Теодор Митев. 

Алтея е ученичка в ППМГ "Гео Милев", а Теодор - в частно училище "Елин Пелин". 

В Националния отбор по бадминтон в категорията "младежи до 15 години",  двамата попадат след подбор измежду осем момичета и осем момчета  - състезатели. И представят България на Европейското  първенство в Ибиса, Испания, в категорията "младежи до 15 години".  

"В този спорт се иска мислене - трябва да си концентриран, за да "победиш" ракетата", споделя Теодор Митев. "Иска се също добра физическа подготовка и желязна психика", добавя Алтея Стоева. 

Запознанството с бадминтона и за Алтея, и за Теодор е още в детските им години. Алтея се запалва по този спорт "покрай посещение с тати в спортен магазин". 

Теодор пък отива на няколко тренировки и както той казва "ми стана интересно". 

И двамата състезатели трудно могат да преброят отличията, които са спечелили досега.  Алтея казва, че за последно е преброила колко медала има миналата година - тогава са били "към 115 някъде".  За младата дама всички отличия са ценни. При Теодор медалите са  "150 -200 някъде". А с кое отличие се гордее най-много - както той казва " може би с второ място на Балканиадата". 

Треньори на  младите ни надежди са Иван Траков, Тихомир Киров и Нанко Чорчопов.

Колко време отделят двамата състезатели за подготовка, какви са техните приоритети, има ли време и кога за развлечения и надзъртане в смартфона и социалните мрежи - чуйте в прикачения файл:Добавете коментар


Защитен код
Обнови