newzal sm

U13-5Състезателите на старозагорския клуб СК "Бадминтон" спечелиха сребърните медали на завършилото държавно отборно първенство за момчета и момичета до 13 годишна възраст, провело се в Хасково.

В надпреварата при момчетата, старозагорци в състав Станислав Зланков, Георги Димов, Димитър Ненчев, Тихомир – Антон Димитров и Иван Янулов стартираха с три категорични победи над отборите на  Хоталич Севлиево с 5:0 срещи, Велико Търново с 5:0 и Брезово с 5:0. Във финалната тройка заралии постигнаха нова победа над Русе с 5:0, но впоследствие загубиха от домакина Хасково с 2:3 срещи и така останаха на второ място.

Отборът на момичетата в състав Лилия Пенова, Ира Спиридонова, Ивелина Трифонова и Фелиз Мурад  също стигна до сребърните медали. Старозагорки спечелиха две победи в груповата фаза над Гълъбово с 5:0 и Димитровград с 5:0. В битката за разпределението на медалите състезателките на СК Бадминтон Стара Загора надвиха домакините от Хасково с 3:2, но загубиха от Бенковски (Пазарджик) с 1:4 и подобно на момчета останаха със среброто. 

Следващото голямо състезание за старозагорския клуб ще се проведе от 5-ти до 9-ти ноември във Велико Търново, където ще се състои държавното отборно първенство до 15 годишна възраст.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови