newzal sm

badminton-02Владимир Шишков стана абсолютен шампион на Държавното индивидуално първенство по бадминтон за младежи и девойки до 19 години, което се проведе на 12-13 март в зала „София“.  Старозагорецът спечели три златни медала – на единично, на двойки с Данаил Балкански /СКБ – Русе/ и на смесени двойки с Мария Мицова /“Приста“ – Русе/.
Три бронзови медала завоюва Анна-Мария Цанева – на единично, на двойки с Магда Димитрова /Дупница/ и на смесени двойки с Данаил Балкански. Добрин Иванов се окичи с два бронзови медала – на единично и на двойки с Ангел Димов.
След приключването на индивидуалното първенство се проведе и отборният шампионат за същите възрасти.
В отборната надпревара при младежите взеха участие 12 отбора – разпределени в четири групи по три отбора, а при девойките 11 отбора, които сформираха три групи. Младежите на СК „Бадминтон“ – Стара Загора победиха в групата отборите на Панагюрище и „Старт“ – Сф с по 5:0. Във финалната четворка се наложиха над Пазарджик с 5:0, над  СКБ – Русе  с 3:2 и загубиха от Хасково с  2:3,  като по този начин завоюваха сребърната купа.
До вицешампионска титла достигнаха и девойките, след като победиха в предварителната група отборите на „Люлин“ – Сф  с 4:1, „Академик“ – Сф с  5:0 и „Атлет“ – Първомай“ 5:0. Във финалната тройка се наложиха над  „Приста“-Русе с  3:2 и загубиха от Дупница с 3:2.
Съставите на младежите – Владимир Шишков, Добрин Иванов, Ангел Димов и Олександър Димитров, на девойките Анна-Мария Цанева, Диляна Момерова, Леда Драгиева и Емилия Кънева.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Добавете коментар


Защитен код
Обнови