newzal sm

mihalev1Цял куп медали извоюваха старозагорските бадминтонисти на международния турнир за ветерани в  румънския град Яши през уикенда. В оспорваните битки участваха над 160 състезатели от Румъния, България и Молдова.

На единично във възрастта 55+ Христо Михалев, председател на УС на СК „Бадминтон“-Стара Загора, е шампион. Златни медалисти в 55+ при мъжките двойки са Иван Парушев и Динко Михайлов. Михайлов и Евдокия Тинкова са победители при смесените двойки. Тук олимпийската стълбичка е окупирана от старозагорци: среброто е за Христо Михалев и Нася Иванова, а бронзът – за Иван Парушев и Калинка Михайлова.

Феноменални са сребърните медали на Христо Михалев и Александър Шишка (Молдова) в 55+. Партньорът на Христо е 75-годишен, но побеждават четири двойки, за да играят на финал.

Нася Иванова на сингъл в 35+ печели бронзов медал. С бронз са и Евдокия Тинкова и Калинка Михайлова при женските двойки в 50+.

Пълното класиране в Яши вижте тук

За Христо Михалев и Нася Иванова турнирът в Яши е като генерална репетиция преди Европейските олимпийски игри за ветерани в Ница, Франция, от 3 до 11 октомври 2015 г. Заедно с други трима старозагорци – Пламен Михалев, Тихомир Киров и Петър Гицов, те ще участват в състезанията по бадминтон на престижния спортен форум.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови