newzal sm

badminton-momcheta-13Държавното отборно първенство по бадминтон за момчета и момичета до 13 години се проведе в събота и неделя в Хасково. При момчетата участваха  15 отбора, а при момичетата 13 отбора. Старозагорци бяха с класа над противниците си и по категоричен начин спечелиха първото място при момчетата, сподели изп. директор на СК „Бадминтон“-Стара Загора Слънчезар Цанков.
Димитър Ненчев, Георги Димов, Стиван Николаев и Иван Янулов под ръководството на треньора Тихомир Киров не допуснаха да загубят и среща. Те попиляха по пътя към финала с категоричното 5:0 отборите на Хасково, Пазарджик, Русе, Разград и Севлиево. По този майсторски начин момчетата спечелиха и облога си със Слънчезар Цанков, който сега ще трябва здраво да почерпи.
За съжаление, слабо се представиха момичетата (Филиз Мурад, Росица Желева, Дария Панайотова, Александра Александрова), които паднаха в групата от Севлиево с 1:4 и от Брезово с 2:3, и останаха извън финалната четворка.

Пак през този уикенд в Терцин се проведе откритото първенство на Словакия за младежи и девойки до 19 години. Състезателката на СК „Бадминтон“-Стара Загора Мария Делчева стигна до 1/4 финал на единично и 1/8 финал на смесени двойки с Иван Панев (Хасково).  Този турнир е част от целенасочената подготовка на 15-годишната Мария, на която предстои участие на Балканското първенство до 15 години в началото на декември, а следващата година и Европейско първенство до 17 години.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови