newzal sm

badminton-2016-u19badminton-2016-u19-2На 25-26.02.2016 г. Стара Загора бе домакин на Държавното индивидуално първенство по бадминтон за младежи и девойки до 19 години. В състезанието взеха участие представители на 17 клуба от страната. Състезателката на домакините Анна-Мария Цанева стана абсолютна шампионка, като завоюва три златни медала – на единично, на двойки с Паолина Кръстева и на смесени двойки с Владимир Шишков, който прибави към златния медал от см двойки сребърен на единично и бронзов на двойки с партньор Димитър Янакиев /Люлин – Сф/.  Към „отличниците“ с медалите се присъединиха Паолина Кръстева, която към златния медал от двойките добави и сребърен на см. двойки с Георги Чавдаров, Диляна Момерова  с два бронзови медала – на см. двойки с Димитър Янакиев/Лн-Сф/ и двойки девойки с Леда Драгиева,  Ангел Димов – бронзов медал на двойки с Николай Керчев /Рс/.  Общо 5 златни,  3 сребърни и 5 бронзови медала завоюваха старозагорските бадминтонисти.

Веднага след индивидуалното първенство се проведе и отборното за същата възрастова група  /27-28.02./  В него се включиха  състезатели от 14 клуба от страната. Девет  отбора при младежите и толкова при девойките бяха разпределени в три групи. Младежите се наложиха над съставите на Първомай и Пазарджик с 5-0  в груповата фаза, а във финалната тройка над Севлиево с 5-0 и загубиха от Хасково с 3-2, като по този начин спечелиха сребърната купа.
Девойките победиха в групата отборите на  Горна Оряховица с 5-0 и на Първомай с 4-1, а във финалната тройка се наложиха убедително с 5-0 над съставите на Разград и Дупница, за да триумфират с купата на шампионите.
Треньорите Тихомир Киров и Нанко Чорчопов разчитаха на следните състезатели при младежите: Владимир Шишков, Добрин Иванов, Ангел Димов и Георги Чавдаров при девойките: Анна-Мария Цанева,  Паола Кирова, Паолина Кръстева, Леда Драгиева и Диляна Момерова. Tрима състезатели /абитуриенти/ приключиха участието си в тази възрастова група – Емилия Кънева, Стоян Маринов и Теньо Димитров.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови