newzal sm

Hristo-Mihalev-i-grupa11 медала, 9 от които златни, донесоха на Стара Загора петима бадминтонисти на местния клуб СК „Бадминтон“ от "Cupa Iasului 2016" в Румъния. Състезанието се проведе в Яши, Румъния от 30.09.2016 до 02.10.2016 г. и събра в различни дисциплини над 150 участници от Молдова, Унгария, Румъния и България. Христо Михалев спечели 2 златни и един сребърен медал. Златото дойде в единичната надпревара за мъже 55+ години и в екстра група на смесени двойки (тя събира участници в различните възрасти), където Михалев се състезава с Нася Иванова. На финала двойки мъже 50+ старозагорският бизнесмен-спортист, който игра с Динко Михайлов, отстъпи на многократната шампионска двойка на Молдова с 1:2 и се окичи със сребро.
Нася Иванова и Виктория Парушева бяха безапелационни на двойки жени, а Иван Парушев и Динко Михайлов – на двойки мъже в категорията 55+. Иван Парушев и дъщеря му Виктория на смесени двойки също са първи.

Подробности за срещите и пълното класиране може да видите тук.

Стара Загора предстои да приеме домакинството на най-силния турнир по бадминтон в България, съобщи в аванс Христо Михалев, който е председател на УС на старозагорския клуб „Бадминтон“. Кръгът от националната верига ще се проведе в дните 17-20 ноември и в него се очакват над 250 състезатели от България, Румъния и Турция.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови