newzal sm

bad olimpicС реплика на златния медал от провелата се в Торино олимпиада за ветерани отличиха старозагорския градоначалник Живко Тодоров призьорите от авторитетния форум. Освен него, кметът получи и емайлирана колекционерска значка с талисмана на Игрите, както и оригинален спортен екип. От своя страна спортна Стара Загора се поклони на своите състезатели по бадминтон и лека атлетика, които спечелиха за България общо 16 медала - 13 златни, 1 сребърен и 2 бронзови.

Кметът Живко Тодоров поздрави старозагорските медалисти на нарочна среща, като реномето на старозагорската школа по бадминтон защитиха безапелационно Христо Михалев, Петко Монев, Тихомир Киров, Пламен Михалев и Тодор Табаков, а на леката атлетика - Красимира Чахова, която грабна пълен комплект медали - златен на 400 м с пр., сребърен на "стипълчейз" и бронзов на 800 м.   

"Горди сме с успехите на нашите съграждани и затова ще продължим да подпомагаме всеки вид спорт", отбеляза кметът Живко Тодоров. "Ядрото на националите по бадминтон на олимпиадата в Торино бе от представители на Стара Загора - сподели Христо Михалев. - Преборихме големите нации и се завърнахме с общо 20 медала, от които 12 златни и 1 сребърен са за старозагорските бадминтонисти. Нашата голяма цел е да превърнем Стара Загора в столица на бадминтона в България и тук да се провеждат национални и световни първенства за всички възрастови групи...

Освен това искам да подчертая, че първото отличие - среброто на Краси Чахова, бе нещо като кадем за целия отбор, какъвто кадем беше и участието на двете новозеландки в нашия тим. Които като бихме Нова Зеландия в отборната надпревара, развяха гордо... родния трибагреник.

Още повече, че следващите Игри са точно в Нова Зеландия, а живот и здраве след 4 години - сме там!"

От своя страна градоначалникът подари на шампионите копия на римски монети и книгата "На този ден в Стара Загора", с пожеланието да са все така успешни.

И нещо извън протокола - лекоатлетката Красимира Чахова призна, че вече е честитила на колежката си Емилия Драгиева, че е станала тъща...

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови