newzal sm

sevlievo U13 2018 webДържавен личен шампионат за момчета и момичета до 13 години се състоя в дните от 4-ти до 6-ти май 2018 год. в град Севлиево. 132 деца от 23 клуба в страната участваха в състезанието. 11 състезатели от СК Бадминтон “Стара Загора“ се включиха в него. 5 златни, 4 сребърни и 1 бронзов медал е резултатът, с който старозагорските перца се наложиха на турнира като доминиращи играчи.

Георги Катеров и Денислав Иванов от старозагорския клуб играха финала при момчетата – единично, на който Катеров завоюва първото място. Двамата взимат златото като двойка. Финалите при момичета - индивидуално също са със старозагорско участие: Цвети Катерова остава със сребро в мача срещу Калояна Налбантова от СК „Дискавъри“- Хасково. При момичетата двойката Катерова и Налбантова безапелационно печели златото. Старозагорски финал оставя отпечатък и при смесените двойки – Георги Катеров и Цвети Катерова от СК „Баминтон“- Стара Загора играят срещу Денислав Иванов от Стара Загора и Калояна Налбантова от Хасково. Те правят забележителен последния мач с играта си, като Налбантова и Иванов взимат мача и са първи на смесени двойки, каза за Радио Стара Загора  Нанко Чорчопов, треньор в старозагорския клуб.

Две седмици по-рано от град Оряхово  старозагорският клуб се завръща със 16 медала от Държавния личен шампионат за юноши и девойки до 17 години. Най-големият успех е при момчетата -  единично. Златото спечелва Димитър Ненчев, а старозагорското присъствие на почетната стълбичка е завидно, допълни Нанко Чорчопов.

Тази седмица предстои Държавният личен шампионат за мъже и жени, а следващата - Държавният личен шампионат за деца до 11 години, който ще се проведе между 18 –ти и 20 -ти  май в София.

Традиционно – за 1 юни, ще се проведе турнир за деца под 8 години в Стара Загора, припомни Нанко Чорчопов. Тази година той ще се състои на 2 юни – събота.Нанко Чорчопов, треньор в СК ''Бадминтон''- Стара Загора
 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови