newzal sm

Badminton logo 110Силно се представиха в състезания през почивните дни възпитаниците на СК „Бадминтон – Стара Загора“. В Хасково бе проведено Държавното отборно първенство във възраст до 13 години. Старозагорци участваха при момчетата в състав: Боян Боев, Кристиян Лийстрьом, Росен Петков и Николай Русанов. Те надделяха с 3:2 над представителите на Пазарджик и загубиха от НСА с 2:3. Това ги нареди на второ място в групата и на 5-8 място в крайното класиране при участващи 26 отбора. „Отборът е показал сплотена и сърцата игра, след година може да извоюват и титлата“, обобщи Нанко Чорчопов, треньор в СК „Бадминтон – Стара Загора“.
Самият Нанко Чорчопов бе главен съдия на Държавния личен шампионат за ветерани, проведен в Стара Загора с участието на бадминтонисти от 8 клуба. В младшите възрасти надделяха старозагорци, а в старшите представителите на Варна, сред които блестеше Стефан Стефанов. Присъстващата олимпийска шампионка по гребане и председател на федерацията за ветерани Здравка Йорданова награди старозагорските бадминотнисти, окичили се със златни медали от първенството за ветерани в Торино, Италия, през лятото Митко Чавдаров, Христо Михалев и Наса Иванова.
В края на тази седмица в Оряхово предстои Държавно отборно първенство във възраст до 15 години. Тук амбициите на старозагорци са насочени към титлите.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови