newzal sm

mix balkaniadaБългария победи Турция с 3:0 на финала на Балканиадата по бадминтон. Състезанието започна вчера в спортна зала „Берое“ (БСФС)-Стара Загора. Тук са най-добрите състезатели на България, Гърция, Македония, Сърбия, Румъния и Молдова.

За финалната среща с Турция в отборната надпревара страната ни се класира, след като по-рано вчера победи Румъния и Македония с 5:0, а на полуфинала се наложи над Гърция с 3:0. За България в Стара Загора играят европейските медалисти сестри Стоеви и Линда Зечири, Благовест Кисьов, както и старозагорските таланти Владимир Шишков, Мила Иванова, Анна-Мария Цанева и др.

Български състезатели по бадминтон ще водят подготовката си в елитен спортен лагер в Индонезия. Тази възможност е предвидена в подписана наскоро спогодба между спортните министерства на двете държави.
Това съобщи в зала „Берое“ в Стара Загора по време на откриването на балканското първенство президентът на Българската федерация по бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян.

На официалното откриване присъстваха още НП посланикът на Индонезия Бунян Саптомо, и на Македонската федерация Диме Стефановски, председателят на УС на СК „Бадминтон“-Стара Загора Христо Михалев, управител на „Лесо инвест“ ООД, зам.-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова.

"-За мен е огромна чест да бъда тук", каза НП Бунян Саптомо. "Обичам бадминтона, не съм толкова добър, но в Индонезия този спорт е много популярен. Желанието ми е бадминтонът да се развива и да има достойно съперничество между Азия и Балканите. Следващата седмица пак ще съм в Стара Загора, за да поиграя на приятелски турнир", каза още посланикът на Индонезия.
"Вярвам, че чрез бадминтона и другите спортове можем да направим света по-добър", допълни Саптомо.

Над 200 състезатели, треньори и съдии по бадминтон участват в открития турнир в града на липите. Днес и утре е индивидуалната надпревара.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови