newzal sm

Старозагорският бадминтонист спечели златен и сребърен медал на Балканидата в града на липите

vladi-2014Старозагорският бадминтонист Владимр Шшиков беше част от националния отбор и участва на Балканидата по бадминтон, която се проведе през уикенда в Стара Загора. Шишков отново се представи на високо ниво. Интересен момент бе в отбораната надпревара, където България категорично победи Турция , но в този двубоя Шишков не успя да играе защото трябваше да се участва евентуално в петата среща, но до такава не се стигна.
В турнира на двойки той с партньора си Пейо Бойчинов отстъпиха на по неопитните си съотборници Панев и Николов с 1:2. В първия гейм Шишков - Бойчинов нямаха проблеми и победиха с 21:6, но във втория и третия младоците изненадващо обърнаха резултата в своя полза.
След закриването на Балканиадата Владимр Шишков коментира представянето си на последното му за тази година състезание:
"Балканиадата ми беше последното състезание за тази година, играх като цяло без напрежение, но има още какво да се желае. Изключително съм доволен от отборната надпревара , честно не очаквах да победим Турция на финала, но прогнозата не ми се сбъдна и победихме категорично с 3:0. Дори не се стигна до моята среща, аз трябваше да играя пета среща, но се играе на елеминациите до три победи и така спечелихме безапелационно", каза Владимир Шишков.
Той коментира и представянето си в индивидуалната надпревара.
"Там беше изключително тежко и напрегнато, защото срещите буквално бяха през един час. В първия кръг победих молдовец, във втория кръг спечелих срещу румънец. На четвъртфинала се изправих срещу момче от Турция където загубих с 2:1 гейма изключително оспорвано. Първия го спечелих категорично с 21:10, но втория и третия гейм ги загубих с 21:19.", добави още Шишков.
Той е щастлив от факта че Стара Загора беше домакин на Балканското първенство по бадминтон и че е участвал в първенството.
"Много рядко ми се случва да играя в родния си град, защото чувството което изпитах сега наистина е много хубаво и се надявам занапред да има още такива състезания в Стара Загора", завърши Владимир.

След Нова година той ще започне подготовката си за участието си на европейското първенство по бадминтон за юноши до 19 години в края на месец март.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови