newzal sm

vladimir-shishkov-02Стара Загора стана летен европейски център на бадминтона.  Състезатели от цялата страна и от чужбина пристигнаха в града, за да се подготвят за предстоящи международни състезания, информира изп. директор на СК „Бадминтон“-Стара Загора Слънчезар Цанков.  Опитните треньори и добрата материална база са предпоставка младите талантливи бадминтонисти да направят този избор.

В старозагорския клуб в момента тренира усилено 14-годишната надежда на Македония Петър Живковски. Младежът се готви за участие в международния турнир по ракетлон в София от 8 до 10 август и за балканското първенство в Сърбия в края на август. Заедно с него за Балканиадата се готвят и старозагорците Дениз Маринов и Паола Кирова, които са част от националния отбор.

От Франция в родината се завърна за лятната ваканция тройният бронзов медалист от тазгодишното Държавно първенство по бадминтон Филип Шишов. 25-годишният бадминтонист в момента е студент в страната на петлите. Филип помага в подготовката на 17-годишния старозагорец Владимир Шишков, надежда на българския бадминтон, който на 13 август трябва да замине за младежката олимпиада в Китай.

Перспективният млад състезател от Кърджали Ангел Димов, както и братът и сестрата Мария и Димитър Делчеви също предпочетоха СК „Бадминтон-Стара Загора“ за усилена подготовка за предстоящите им състезания.

Коментари  

0 # Кольо Пейчев 01-08-2014 21:47
Супер!
Отговор | Цитиране | Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови