newzal sm

 

Младите бадминтонисти на Стара Загора станаха шампиони Младите бадминтонисти на Стара Загора станаха шампиони

На 10 и 11 октомври в Стара Загора се проведе Държавното отборно първенство по бадминтон за момчета и момичета до 11 години. Старозагорци спечелиха шампионската титла при момчетата, като във финалната тройка се наложиха убедително над съставите на Русе и Севлиево с 4:1.

Преди това в двубоите, играни в предварителните групи, победиха отбора на Гълъбово с 4:1 и в драматична битка отстраниха състава на Оряхово с 3:2. Треньорът Нанко Чорчопов имаше нелеката задача да включи в игра всичките осем състезатели от клуба, да балансира състава на отбора с опитните играчи и обиграването на „по-малките“ бадминтонисти за предстоящите /догодина/ битки, за да достигне до шампионската титла.

Със златните медали се окичиха: Стиван Николаев, Теодор Петров, Данил Георгиев, Явор Христов, Атанас Халачев, Пламен Михалев /мадши/, Георги Киров /младши/ и Георги Катеров.

Младите бадминтонисти на Стара Загора станаха шампиониМомичета победиха в предварителната група отбора на Велико Търново с 5:0 и отстъпиха на състава от Дупница с 3:2, което не им позволи да влязат във финалната четворка и да спорят за медалите. Така те останаха на пето място в крайното класиране. За отбора играха: Росица Желева, Павла Керцадова, Ангелина Георгиева, Ива Русева и Цвети Катерова.

В първенството взеха участие 12 отбора при момичетата и 10 при момчетата, съобщи още за NBP.bg Слънчезар Цанков, изп. директор на СК „Бадминтон“-Стара Загора и главен съдия на турнира.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови