newzal sm

U17 chempionsНа 17 и 18 октомври в Стара Загора се проведе Държавното отборно първенство по бадминтон за юноши и девойки до 17 години. Старозагорските бадминтонисти грабнаха купите и в двете надпревари и се окичиха със златните медали, съобщи за NBP.bg Слънчезар Цанков, изп. директор на СК „Бадминтон“-Стара Загора, и главен съдия на турнира.

По осем отбора взеха участие при юношите и девойките, които бяха разделени в две групи по четири във всяка. В групата си юношите се наложиха убедително с 5:0 над съставите на Русе, Панагюрище и Димитровград. На полуфинала отстраниха отбора на Севлиево с 3:0. Финалната среща предложи повече емоции за зрителите в залата. В драматичен сблъсък, старозагорци пречупиха коравия съперник – отбора на Хасково с 3:2, и грабнаха купата.
Домакините бяха в състав: Владимир Шишков, Ангел Димов, Добрин Иванов и Георги Чавдаров.
При девойките също осем отбора взеха участие в надпреварата. В групата старозагорки победиха отборите на Горна Оряховица, Разград и Хасково с по 5:0. На полуфинала се наложиха над състава на Русе с 3:0. На финала победиха представителките на Дупница с 3:1 и се окичиха със златните медали.
За девойките играха: Мария Делчева, Анна-Мария Цанева, Леда Драгиева, Диляна Момерова и Паолина Кръстева.

В първенството се включиха представители от 11 центъра на страната. Полуфиналните и финалните двубои, както при юношите, така и при девойките, преминаха под ръководството на младия треньор Тихомир Киров. Дебютът му на „родна земя“ бе белязан с отличен.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови