newzal sm

badminton-smНа 25 и 26 октомври тази година в зала „София“ се проведе Държавното отборно първенство по бадминтон за мъже и жени – смесени отбори. Участваха 20 клуба от страната. След изиграването на квалификациите останаха 12 отбора, които бяха разпределени в четири групи по три.

В групата старозагорци се наложиха над съставите на Разград със 7:0 и „Академик“-Сф с 5:2. Във финалната четворка СК“Бадминтон“-Ст. Загора победи отборите на Първомай с 6:1 и Пазарджик с 4:3. В спора за защита на купата от миналата година старозагорци отсъпиха на Хасково с 5:2.
За вицешампионите играха: опитните Пламен Михалев и Тихомир Киров – играещ треньор, младите надежди Ангел Димов, Добрин Иванов, Денис Маринов, Виктория Желева, Мила Иванова, Анна-Мария Цанева, Паола Кирова и Мария Делчева.

Старозагорци бяха наградени от Негово Превъзходителство посланика на Индонезия – BUNYAN SAPTOMO. От проведените разговори след  церемонията по награждаването се очаква посланика на Индонезия да бъде гост на СК „Бадминтон“ по време на Балканското първенство по бадминтон за мъже и жени, което ще се проведе на 14-16.11.2014 г. в зала „Берое“. Седмица по-късно на 21-23.11. – BUNYAN SAPTOMO може лично да участва във финалния кръг от Националната верига по бадминтон в дисциплината двойки мъже – ветерани.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови