newzal sm

bsfs-zala-44-14Работният проект на Спортната зала за ракетлон в Стара Загора ще е готов до края на ноември. Твърде е вероятно строителството да започне още тази година, съобщи за НБП Христо Михалев, председател на УС на СК „Бадминтон“. Заедно с Община Стара Загора клубът е инвеститор в разширението на сега съществуващата сграда на БСФС със зала „Берое“ в Стара Загора.
Според проекта, предстои източно от съществуващата зала да бъде вдигната изцяло нова сграда. Настоящите 4 корта за бадминтон ще се запазят, като допълнително ще се направят още 6 корта, както и 3 скуош клетки, тенис-маси, фитнес зала, конферентна зала, кафене.

Стара Загора ще има модерна зала за ракетлон – четирите вида ракетни спортове (бадминтон, тенис на маса, скуош, тенис на корт). Тук ще могат да се провеждат европейски и световни първенства. Като се реализира проектът, градът ни ще е първият в страната със зала за 4 ракетни спорта, каза Михалев.
Идейният проект е готов, проектантите са обещали да представят готов работен проект до края на месеца. Ако всичко е нормално, изкопните работи скоро ще започнат.

Според проекта, голямата зала ще е с 1100 седящи места. Ще е на нивото на червения тенис корт. Към нея ще има съблекални, санитарни помещения. В съседство е позиционирана конферентна зала, мокър бюфет. На трето ниво ще има зала за тенис, с тенис маси и необходимите съблекални и помощни помещения. Предвидена е топла връзка със сега съществуващите 4 корта. Настоящата фасада на БСФС ще се отвори от изток. Там от нея ще останат само колоните.

Докато върви строителството, зала „Берое“ (БСФС) ще продължи да се ползва. Ако всичко е нормално и без изненади, до 2 години залата за ракетлон може да е готова, стига да има нормално финансиране, казва Михалев.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови